Мосинов остава лидер само на хартия, хибрид ще ръководи БСП-Бургас

Странна хибридна структура ще ръководи общинската организация на БСП, съобщи Флагман.бг.

Това ще продължи докато се осигури удобна почва за избор на читав общински председател и областен лидер, който да бъде авторитет за местните структури в Бургаска област.

Хибридът ще се нарича Обществен съвет. В него ще влязат само надеждни активисти, доказани в Бургас. Той ще се събере на 6-ти или 7-ми януари 2016 г., след като съставът му бъде пресят от Михаил Миков и Атанас Мерджанов на "Позитано" 20.

Това съобщи източник, присъствал на днешната злополучна конференция, която трябваше да намери решение на задълбочаващата се криза в общинската организация, предизвикана от нейния лидер Евгений Мосинов - след тоталния му провал на местния вот като кандидат-кмет и подаването на оставката му в началото на ноември.

Източникът ни уточни, че Евгений Мосинов не остава председател в оставка, както би трябвало да се очаква. Той ще бъде в състава на Съвета, но няма да има решаваща роля при подготовката на общинската конференция за избор на новия председател.

Сега целта на БСП е да преодолее първичните организации, където тотално дискредитираният областен лидер Николай Тишев бе вербувал за днес - да гласуват за него, за да се подсигури на този пост, ако от националното ръководство му покажат червен картон като областен шеф.

Предложението за обществения съвет е на бившия общински лидер Павел Маринов, който омерзен се оттегли поради невъзможността му да понесе разлагането на партията му под ръководството на Тишев и Мосинов.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови