Георги Първанов се готви за президентските избори

В президентската двойка няма да ме видите като вицепрезидент.

Това каза на пресконференция в Бургас председателят на ПП АБВ Георги Първанов в отговор на въпрос дали ще участва в предстоящите президентски избори като част от кандидат-президентската двойка. Той обясни, че има свое мнение по въпроса как трябва да се тълкува конституцията относно правото на президента да се кандидатира след два последователни мандата.

„Текстът не е само два последователни мандата. Там има друг текст, който има различно звучене и е право и задължение на Конституционния съд да направи своето меродавно тълкувание”, коментира Първанов. „Може тези, които се притесняват от моята кандидатура, да направят едно питане. Да го направят по възможно най-бързия начин и да си решат проблема достатъчно далеч преди изборите”, допълни той.

Президентските избори са възможност за промяна в България. „Както през 2001 година промяната започна от една победа на левицата, така и се надявам това да се случи и сега”, допълни той. „На Левицата, не само на БСП, й трябва дълбока, значима, мащабна промяна”, каза още Първанов. Това включва промяна на политики и лица. „В т.ч. и такива като мен трябва да отстъпят на заден план в недалечно бъдеще, защото Левицата трябва да се върне като важен, ключов и може би решаващ фактор в българската политика”, категоричен бе Първанов.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови