Два часа безплатно паркиране пред МБАЛ-Бургас искат от БСП (ВИДЕО)

Два часа свободен достъп до паркинга на МБАЛ-Бургас ще поиска групата на БСП по време на утрешното заседание на общинския съвет. Това заяви лидерът на групата Николай Тишев по време на традиционния си брифинг, предаде репортер на Burgasdream.com.

Както съобщихме по-рано, на предстоящата сесия ще се обсъжда разширяването на синята зона в града и в частност платеното паркиране пред така нареченото старо крило на МБАЛ-Бургас.

„Отсега заявявам, че ние – групата на БСП ще гласуваме против разширяването на синята зона, защото смятаме, че не това е начинът за администриране. Според мен синята зона трябва да контролира трафика в административната част на Бургас, а не да бъде интегрирана в жилищните квартали. А това, което се получава в момента – малко по малко жилищните квартали започват да стават синя зона“, коментира Тишев.

Той изрази мнение, че проблем с паркирането пред МБАЛ-Бургас действително съществува и че на местата за пациенти паркират както живущи в близките квартали, така и медицински персонал.

„Но знаете, че там бяха проведени експерименти, беше въведена синя зона, която след протести беше отменена. Сега отново има писмо от управителя на болницата да бъде въведена синя зона. За нас най-правилно е едно решение, което мина през комисии – да има определен период за паркиране, който да не се таксува с есемес и да не се заплаща. През комисии мина предложението това време да е един час, но когато се събрахме групата съветници, взехме решение това време да е два часа. Нормално е когато някой води възрастен роднина на преглед, цялата процедура да отнема поне час и половина“, каза още лидерът на групата на БСП.

*ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК!!!

Автор: Стиляна Божидарова
Снимки и видео: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови