Преведени са 600 хил.лв. за здравен факултет в Бургас

Първите средства - 600 хил.лв. за изграждане на здравния факултет в Бургас, са преведени от служебното правителството на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Тази новина съобщи на заключителната предизборна пресконференция водачът на листата на "БСП за България" във 2 МИР Петър Кънев.

По време на тази кампания социалистите са забелязали по-голяма активност на хората. Друго, което е направило впечатление, е "сериозното отчаяние от концентрацията на власт и пари у все по-малко хора и фирми, близки на управляващите", заяви Кънев. 

Сред темите, породила основни спорове е външният дълг. "На 1 януари 2009 год. резервът ни е 8 млрд. и половина - дългът 9.5 млрд. На 1 януари 2017 г. официалната статистика сочи резерв от 12.9 млрд. лв., а дългът е 26.9 млрд. Само за 7 год. от 1 млрд. разликата стана 14. големият въпрос е: Къде е разликата?", запита Кънев. 

Той отрече твърдението на Борисов, че те са дадени за фалита на КТБ, защото "парите бяха дадени от фискалния резерв като заем на Фонда за гарантиране на влоговете и първият милиард и половина беше върнат преди Нова година, т.е. тук въобще не говорим за пари, извадени от бюджета", добави водачът на листата. 

Другата национална тема, по която има различия е санирането. Подчертавайки, че БСП е за това този процес категорично да продължи, водачът на листата уточни, че от БСП са "против цените, по които се работи и начина, по който се възлагат търговете".

Петър Кънев насочи внимание към приоритетите, по които би трябвало да има съвместна работа с всички бъдещи депутати от Бургаска област, независимо от коя политическа сила са те.

Ето и общите теми:

- Четирилентовият път до Слънчев бряг. Той ще е завършен още догодина, независимо кой управлява.

- Проектът "Странджа". От около месец темата добива политически и военен аспект във връзка с отношенията с Турция, смята Кънев.

- Законът за рибарство и аквакултури. "Изкривяванията и абсурдите в този закон са в крайна фаза". Кънев се обяви против корабния дневник, определяйки изискването като "пореден кретенизъм на българската администрация". 

- Изграждане на последната пречиствателна станция по Южното Черноморие, обслужваща Синеморец и Ахтопол.

- Факултет "Здраве". "Твърдо сме за него. 2 980 000 лв. са нужни за завършването му. След разговорите ни от сряда и четвъртък с министъра на образованието и началника на кабинета му, преди час получихме съобщение, че днес превеждат първите 600 000 лв. на университет "Проф. др. Асен Златаров", обяви новината Петър Кънев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови