След КТБ и Грипените на показ

Премиерът Бойко Борисов нещо се ядоса заради решението на президента Румен Радев да публикува стенограмата от срещата на властите на държавата от юни 2014 г., на която е била обсъдена започналата към онзи момент криза с КТБ.

Това стана ясно от коментара на министър-председателя. Според думите му в крайна сметка публикуването на записа от срещата не е в негов ущърб, даже напротив. Но по този начин се е нарушил принципът държавните мъже да обсъждат най-важните неща за сигурността и стабилността в страната спокойно.

Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) беше единственото място, където отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят. Оттук нататък ще участвам в КСНС само, ако медиите са вътре", заяви Борисов. "Стенограмата е в моя услуга, но оттук нататък КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. В най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както във ВСС, медиите да присъстват и да го гледат. Иначе няма да допусна след година, 2 или 3 да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това”, каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Всички стенограми да ги разсекретят. Ако може и аз това постановление за "Грипен"-ите да го разсекретя също, да видите каква глупост”, коментира още премиерът. Става въпрос за международния скандал, дали да се купят самолети "Грипен" на шведска фирма, препоръчани от ген. Радев, или не. 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови