Нова група се пръква в Общински съвет Бургас

Нова политическа група ще бъде създадена в Общинския съвет в Бургас. 

Независими ще сформират нова група в Общински съвет в Бургас. Това заяви днес на пресконференция Ангел Божидаров, но отказа да разясни повече подробности преди официалното искане за това да бъде внесено за разглеждане в общинския съвет.

ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Една от причините е разпадането на обединението между НФСБ и Средна европейска класа в местния парламент.

Това направи общинският съветник Георги Манев, каато напусна групата, за да отстрани Георги Дражев от от зам.-председателското място в ОбС.

ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Очаква се през другата седмица да бъдат подадени необходимите документи за съставянето на новата политическа група, поясни Ангел Божидаров.

„Политическият ми опит и нюх говори, че група ще има. Поех ангажимент да не говоря за това, докато не внесем документите.“

Божидаров обясни и как се е стигнало до разпадането на политическата група НФСБ/СЕК.

Ето какво разказа той:

Преди няколко дни, преди да стане тази раздяла, с колеги бяхме на гости на Георги Манев в „Божура“. 

Моето подаване на оставка, освен всички останали причини, включва и това, че той ми каза: „Би ли си подал оставката, за да спасим Константин Бачийски?“. Казах, че няма проблем, заради тях двамата ще го направя. Попитах как ще стане така като си подам оставката той да бъде спасен. 

Той ми отговори: „Дражев го махаме, ти напускаш, оставаме 5 съветници и аз имам коз пред Валери Симеонов, който иска да махне Бачийски, защото ми помогна малко финансово за билбордовете. Ще имам коз като му кажа, че ако махнем Бачийски ще се разпадне и групата“. 

Тогава му казах, че козът му е друг – не заради разпадането на групата, а заради това, че Бачийски е свестен човек и не трябва да се разделяш с него, иначе ще направиш най-голямата си грешка в политиката. И той я направи.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови