Ангел Божидаров се закани да бие Валери Симеонов 

Бившето острие на НФСБ стана областен координатор на Българска пролет, закани се да разбие бившия си лидер на местните избори

"Ако не бия Валери Симеоно на местните избори, ще се откажа от политиката", това заяви Ангел Божидаров, който днес на пресконференция бе представен като областен координатор на Движение за радикална промяна "Българска пролет".

Божидаров е общински съветник в Бургас, като преди три години бе избран от листата на НФСБ. Той бе 6 години координатор на партията, чийто председател е бившия вече вицепремиер Валери Симеонов. 

Преди няколко месеца той обяви, че остава в местния парламент, но като независим съветник.

Групата НФСБ-СЕК пък се разпадна преди три дни по време на редовната общинска сесия.

ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

"Ще победя Валери Симеонов на местните избори догодина. Така както го направих със СДС преди години", заяви е Божидаров. 

Той обаче не отрече, че ще му е много трудно, на него и на колегите му, които са напуснали НФСБ и "Атака" и са сe присъединили към "Българска пролет", да мотивират хората да ги подкрепят на вота другата есен.

"Масово напускат структура на НФСБ и "Атака ", съобщи Велизар Енчев - председател на "Българска пролет". Той създаде партията, след като напусна редиците на НФСБ и се обяви за независим депутат в предишното Народно събрание. Енчев заяи, че е още рано да се каже с кого партията му ще се коалира за участие на изборите за Европейски парламент. Вече са водени разговори за това с БСП. 

В пресконференцията участваха и Георги Георгиев – бивш председател на НФСБ Карнобат, Диан Георгиев - бивш председател на НФСБ Айтос, Мара Георгиева - бивш председател на НФСБ в жк Лазур и Сергей Зайранов – бивш секретар на Общинския сбор на партия АТАКА в Бургас.

Зайранов обясни, че е отвратен от партията, на която е бил активист дълги години и е влагал собствени средства, след като е „пристанала“ на Бойко Борисов.

„Вярвали сме и сме вървяли срещу собствените си интереси. В САЩ съм пътувал 4 часа, за да гласувам за АТАКА“, сподели бившият секретар на партията в Бургас.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови