ГЕРБ връща преференциалното гласуване

Ако държавният глава Румен Радев наложи вето, партията ще го подкрепи, обявиха от управляващата партия 

ГЕРБ ще направи законодателни постъпки, за да възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване и ако държавният глава Румен Радев наложи вето, партията ще го подкрепи в тази част от законопроекта. Това стана ясно на пресконференция след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, свикано от премиера Бойко Борисов.

„След 3 месеца предстоят поредните евроизбори – много важни за Европа и за България. Идеята на ГЕРБ е основната тематика в тази предизборна тематика да бъде каква Европа искаме и каква България в нея. Затова не искаме този успех да се подменя с промените в изборното законодателство. ПП ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване, защото сме единствената политическа сила в България, която се вслуша в гласа на 2,5 млн. български избиратели”, обясни Георги Марков, цитиран от БГНЕС.

От своя страна Бойко Борисов каза, че когато е имал нужда от ДПС винаги е излизал и им благодарял. Когато съм искал официална подкрепа от ДПС съм казвал публично „благодаря”, подчерта Борисов.

Щом искаме да сме управляваща коалиция, тогава всички трябва да идват на работа и няма да се налага да търсим друга подкрепа, каза още Борисов и съобщи, че във вторник е извикал коалиционните партньори от "Обединени патриоти" на среща.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови