Волт иска публичен регистър за командировките на депутатите

За незабавно въвеждане на публичен регистър за командировките на депутатите в страната и чужбина се обяви лидерът на Европейска партия Волт Настимир Ананиев.

"Следвайки европейските и демократичните принципи, сме категорични, че е необходима пълна прозрачност. Настояваме, че обществото има право да знае и следи как се изразходват държавните средства! Подобен отчет трябва да се публикува редовно на сайта на Народното събрание, за да е достъпен за всички и по всяко време", посочи Ананиев.

Той отправи това искане по време на представянето на Венцислава Любенова, която е 4-та в листата за европейските избори и чиято кандидатура е издигната от структурата в Пловдив.

Това съобщиха от пресцентъра на партията. 

Европейска партия Волт категорично се обявява против пътувания, които се превръщат в екскурзии за народните избраници и задоволяват техните хобита. Именно поради тази причина ще входира официално предложение до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за създаване на публичен регистър.

Венцислава Любенова представи пред медиите своите каузи, които са я мотивирали да влезе активно в политиката.

"Живяла съм 18 години в чужбина и съм видяла разликата с България. Въпреки това се върнах, за да отгледам децата си тук и да предам опита си, за да имаме достоен живот и тук. Една от моите каузи е дигиталното управление, което ще улесни значително бизнеса и обикновените граждани. В Естония, например, веки може да открие фирма само за 5 мин.", посочи Любенова.

Кандидатът на Волт за евроизборите настоява местната администрация да даде категоричен отговор дали е готова да посрещне над 2 млн. туристи и да осигури тяхната безопасност. Освен това до момента никой не е поел отговорност за продължаващите ремонти в Пловдив, въпреки че градът официално пое щафетата за Европейска столица на културата.

Ананиев коментира и други актуални политически въпроси, сред които и напускането на Воля от Народното събрание и контактите с Русия.

"Очевидна е връзката между Марешки и БСП. Преди няколко седмици лидерът на националистите във Франция - Марин Льо Пен, за която е известно, че има добри отношения с Путин и Москва, беше в България. Всички пропутински сили в България се активираха и виждаме, че някои от тях напуснаха парламента, което внася дестабилизация и ще затрудни работата на Народното събрание. Евроизборите ще бъдат лакмуса на последните събития и ще покажат дали ще се стигне до предсрочни парламентарни избори", заяви той.

България трябва да работи и с Русия по икономически теми, нормално е тя да е търговски партньор, но нашият интерес трябва да бъде гарантиран, а не както е сега - комисионерите да диктуват условията, заяви още Ананиев.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови