Партията на Хиподилеца сама на евроизборите

ПП "Глас народен" се явява самостоятелно на изборите за Европейски парламент.

Лидерът на партията Светльо Витков, по-известен като фронтмен на популярната в близкото минало група Хиподил, представи листата.

Водач ще бъде Венета Маджистрели, която беше в листата на партията и на предишните евроизбори, а втори - Ален Попович.

На пресконференция Светльо Витков и общинският съветник в СОС Венцислав Мицов представиха двамата кандидати за представители на България в ЕП. 

Авторът на „Не съм умрял, шъ знайш, за твойта слива ...“ подчерта, че на вота "Глас народен" изпраща преди всичко млади, образовани, успели, нормални и подготвени хора, а не партийни лидери или бюрократи.

Водачът в листата Венета Маджистрели е съветник по европейски въпроси в политическата формация на Витков. 

Тя посочи, че активно се занимава с управлението на малки и средни предприятия, както и с рамковата програма на ЕС "Хоризонт 2020", в частност комуникация и експлоатация по проектите на програмата.

Според нея новият парламент със сигурност ще бъде по-фрагментиран. Затова и "Глас народен" водят разговори с партията на Луиджи Ди Майо "5 звезди". Двете партии имали много общи виждания, а България и Италия - доста общи точки като това, че държавите са външна граница на ЕС.

Маджистрели също така сподели, че ако бъде избрана, ще дарява част от заплатата си като евродепутат за ин витро процедури в България.

Вторият в листата - Ален Попович - посочи, че е част от партията на Витков от самото начало. По думите му той е ангажиран с дигитализирането на процесите в политиката и дигитален маркетинг.

С оглед на компетенциите си той се обяви за повишаване на дигиталната грамотност в обществото, както и за повече внимание в сферата на защитата на личните данни и иновациите.

Председателят на партията Светльо Витков в заключение обясни, че партията е решила да даде различен от статуквото избор на гражданите. И двамата показали, че са почтени, честни и доказали се. "Имаме достойни кандидати и за това се явяваме сами", допълни Витков.

По думите му други формации са имали желанието да преговарят с "Глас народен".

Витков: "Ние научихме скоро своя урок, естествено по най-тежкия начин, и на тези избори ще се явим сами, както предполагам и на следващите, които са за местна власт. Те са малко по-различни избори. Дали сме право на всяка една структура ако реши, че има достатъчно сила и общи политики и принципи с други организации на местно ниво, без, разбира се ГЕРБ, БСП и ДПС, да участват заедно. Но това се случва с разрешението на ръководството на партията."

Все пак лидерът обясни, че имало и други политически формации, които са искали да бъдат подкрепени от "Глас народен", но партията имала достатъчно силни кандидатури, така че да се яви сама.

Витков акцентира върху това, че хората в управлението на местно и държавно ниво не трябва да се застояват повече от 2 мандата, защото се сраствали с управлението и ставали част от статуквото. Той даде пример с положението в Столична община - нещо, което не се виждало отвън.

На въпрос защо в България не може да се случи това "силно дясно обединение" Витков отсече:

"В България нищо силно не може да се получи, нито като обединение, нито в дясно, нито в ляво, нито извънземно. Има 2 неща. Първо, със стари курви нов бардак не се прави, най-брутално казано. Второ, егото на повечето лидери е такова, че когато усетят самодостатъчност, те се капсулират."

Снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови