БСП: Ако строителите не връщат 40%, ще правят хубави пътища

Внасяме второ писмо в АПИ с конкретни точки за анализ, продължаваме нашата битка за истината за пътната настилка, заяви говорителят на ПГ на БСП

Ако на строителите не им се налага да връщат 40% от стойността на бюджета за пътна настилка към управляващите, могат да правят много добри пътища. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева след внасяне на писмо с искане за анализ на 46 точки от българските пътища, цитирана от „Фокус“.

Говорителят на ПГ на БСП заяви, че проверката на пътищата и анализът в европейски лаборатории не е насочен срещу българските строители. „Напротив, ние смятаме, че българските строителни фирми, които извършват пътно строителство, са много професионални и имат капацитета да извършват качествено строителство“, посочи Елена Йончева.

„Ако не им се налага, както твърдят специалисти, да връщат около 40% от стойността на бюджета за пътната настилка към управляващите, те ще имат възможността да правят много дори български пътища. Такива, които съответстват на европейските стандарти“, коментира Йончева.

Продължаваме нашата битка за истината за пътната настилка и внасяме второ писмо в АПИ, в което конкретизираме конкретните точки за анализ, каза говорителят на ПГ на „БСП за България“.

Снимки архив: meduzata.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови