Бисер Русимов от ОЗБГ влиза в листата на СЕК на изборите

Константин Бачийски: Наблягаме на силни личности, за които обществения интерес е над личния

Лидерът на Организация за спасение на българските граждани (ОЗБГ) Бисер Русимов ще е част от листата за общински съветници на Средна Европейска Класа (СЕК) за предстоящия местен вот в Бургас. 

Това обявиха на съвместна прескоференция Русимов и заместник – председателят на партията Константин Бачийски.

„Ние сме имали редица полезни инциативи, сред които противодействие на манипулациите на вота в Турция, борбата с битовата престъпност, със замърсяването на въздуха. А в лицето на Константин Бачийски срещаме човек, чийто действия говорят вместо думите“, заяви лидерът на ОЗБГ. 

Бисер Русимов определи като една от най-важните инициативи тази, реализирана през 2017 година, когато Константин Бачийски с помощта на още 88 души, между които и членове на ОЗБГ, е успял да гарантира законността на изборния процес в българските избирателни секции в Турция.

От организацията припомниха, че тогава доброволците наблюдатели  не са допуснали нарушения в гласуването и по този начин са осуетили манипулации на вота и не са допуснали влизането в българския парламент на партия, проводник на чужди интереси.

Битовата престъпност и е сред приоритетите на кандидатът за общински съветник.

„Може да се предприемат действия, които, стъпка по стъпка, да се следват. Една от стъпките, която направихме ние, като организация, е поставянето на камери в една от проблемните зони на Бургас, а тя е Старата поща. Това нещо беше внесено в Общинския съвет, беше гласувано, отново подкрепено от Константин Бачийски. Успяхме да го извоюваме и смятаме, че там престъпността беше сведена до минимум“, припомни Бисер Русимов.

„Радвам се, че имам подкрепа от хора като Бисер и от ОЗБГ. Той е награден с почетна значка от Община Бургас за проява на героизъм и себеотрицание при спасяване на човешки живот, награден е с плакет от Гранична полиция за сътрудничество, номиниран е и избран за „Личност на годината“ в кампания на „24 часа“. За мен е чест Бисер Русимов да е част от нашата листа и да се борим рамо до рамо по казуси от интерес за бургазлии“ – заяви Константин Бачийски.

Бисер Русимов ще е част от гражданската квота на СЕК.

"Привес в листата ще имат гражданите, не партийните членове. Наблягаме на силни личности, за които обществения интерес е над личния. За мен политиката е висша форма на благотворителност", уточни зам.-председателят на СЕК. 

Бисер Русимов и колегите му от ОЗБГ изразиха готовност да подкрепят Бачийски в следващите му каузи в полза на Бургас и региона.

Местните избори ще се проведат на 27-ми октомври, когато ще се гласува за общински съветници, за кмет на община, кметове на райони, кмет на населено място.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови