Кирил Танев: Насърчаваш спортуването, спестяваш от здравеопазване и кампании срещу престъпността

Нужна е по-добра комуникация между община, спортни клубове и бизнес, смята фитнес инструкторът 

Ако Общината насърчи масовия спорт, ще спести много средства от здравеопазване и кампании срещу престъпността. Това каза Кирил Танев, фитнес инструктор и треньор на състезатели, които са печелили десетки награди, републикански и балкански шампиони, носителите на международни купи и медали. Вече 12 години Танев изготвя хранителни и тренировъчни режими за професионални спортисти, както и за хора, търсещи добра и здравословна форма. Той взе участие в поредното предаване, организирано от Живко Табаков, с тема Спорт.

„Аматьорският спорт е свързан със здравословния начин на живот и хранене. Хората, които упражняват даден вид спорт, доказано стават по-работоспособни, боледуват много по-рядко и не проявяват агресия. Неслучайно развитите държави залагат изключително много в развитието на спорта. При нас нещата не стоят точно така, което само можем да считаме за минус”, допълни Танев.

По негови думи по-голямо внимание от страна на местната администрация заслужават както аматьорските клубове, така и професионалните. Фитнес инструкторът акцентира върху липсата на достъпни спортни бази и нарушената комуникация между общината, клубовете и бизнеса.

„Действително има бургазлии, които няма къде да спортуват. Не искам да бъда популист и да казвам, че Общината трябва да изгради един общински спортен център, който да се използва безплатно. Много по-добър вариант би било администрацията да обърне внимание на сега съществуващите клубове. 

Те, ако имат общинско съдействие, могат да си позволят да организират различни турнири и да привличат повече членове. Така всички страни печелят, но са нужни конкретни действия. Дори малките инвестиции в спорта се връщат многократно в следващите години. Нужна е и по-добра комуникацията между община, клубове и бизнес”, сподели Танев.

Кирил Танев бе категоричен, че организирането и на професионални турнири, и на аматьорски, води след себе си популяризиране на Бургас и по-голямо потребление на различни видове услуги. Не на последно място инструкторът посочи, че за хората в неравностойно положение трябва да се помисли дългосрочно, като им се предложат условия за спорт, които да ги направят полезни и ефективни.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови