Ден 64: Ето как тече протестът Велико народно въстание 2 /снимки, видео/

Протестът днес, 10 септември, е с марката „Велико народно въстание 2“. 

Първото бе на 2 септември и завърши с кървави сблъсъци, мятане на бомбички и масови арести в т.ч. и на мирни граждани, както и на журналисти работещи на терен.

Инициаторите на протестите от т.нар. „Отровно трио“ - адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков – обявиха, че свикват Велико народно въстание II на 10 септември - четвъртък, в 8 часа.

"На 10.09, четвъртък, всички свободни българи се вдигаме отново на Велико народно въстание II пред бившия Партиен дом на Ларгото в София от 08:00. Пуснете си отпуск. Повикайте ваши приятели, близки и колеги. Важно е за всички нас! Пародията със събраните гласове за нова Конституция е позорна за България! Ние няма да забравим, ние няма да простим! Ние няма да забравим "кървавата сряда". Няма да простим на политиците и на Борисов, които изцапаха ръцете си с кръв. НАС НЕ НИ Е СТРАХ!", написаха тримата във Facebook. 

Междувременно, от СДВР обявиха, че ще има КПП-та около Триъгълника на властта. Ще бъдат проверявани съмнителни лица, избирателно. Ще се търси оръжие, пиротехника и запалителни вещества. Ще бъдат спирани хора в нетрезво състояние.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

В същото време Софийският градски съд ще гледа мерките на 10 от задържаните при първото Велико народно въстание. 

Протестът Българско знаме с дължина 50 метра беше донесено от протестиращи от Пловдив. Флагът е бил част от честванията на Съединението на България в града. Отец Дионисий го освети на пл. Независимост. 

Групи от поне 20 града на страната пристигнаха в Триъгълника на властта до 10 ч, за да участват в днешния протест. Това съобщиха от трибуната.

Имаше плакати от Русе, Шумен, Перник, Радомир, Бургас, Варна и т.н., видя meduzata.com.

"Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата." Това обръщение направи държавният глава Румен Радев в социалната мрежа фейсбук. Не се поддавайте на провокации, написа още Радев.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови