Петков: Толкова много хора искат да има България без задкулисие 

„Утре по време на дебата ще разкажем на всички хора за нещата, които сме направили и нещата, които трябва да се направят в следващите няколко месеца, за да може България да не изпусне това историческо време”. Това заяви премиерът Кирил Петков на протеста пред Народното събрание в подкрепа на кабинета.

„Има толкова много хора, които искат да има България без задкулисие. Утре ще има достатъчно полиция на протеста. Г-н Рашков гарантира за това. Промяната зависи от всички нас. Непрекъснато говорим с различни депутати. Тук е въпросът на страх и отговорност. Надявам се много хора да направят тази стъпка, която изглежда страшна, но е отговорна". Това заяви премиерът Кирил Петков на протеста пред Народното събрание.

На въпрос как очаква, че ще завърши гласуването на вота на недоверие, министър-председателят каза следното:

„И аз не знам. Има много хора, които се колебаят между лоялност към собствената си партия и отговорност към историческия момент”. И поясни, че не очаква на утрешния протест да се стигне до напрежение.

По думите му разговорите с различни депутати продължават.

„Всеки ден ще говорим. Единственото, което им предлагаме, е кауза. Каузата да бъдат с нас, да имаме нормална европейска България. Очакваме подкрепа от всеки депутат, който се чувства отговорен пред държавата. Дори правителството да получи вот на недоверие, след това имаме първи мандат. Надяваме се, че през следващите 7дни ще имаме време да говорим с всеки един депутат”, каза още Петков.

"Вие обърнахте цялото настроение след тежкия вот с Никола. Ако не бяхте вие, това нямаше да се случи. Независимо какво ще стане с вота на недоверие, независимо какво ще стане в седмицата, в която ние имаме първи мандат – истината е, че вие сте гарантът, че нашата любима родина няма да отиде в неяснота. Всички ние сме гарант, че ще може да изведем България", каза Петков.

Редом до премиера е и неговата съпруга Линда. На шествието са бившият председател на НС Никола Минчев, настоящият Мирослав Иванов и министърът на транспорта Николай Събев. Министърът на спорта в оставка и отцепник от ИТН Радостин Василев също се появи на шествието.

"Предпочетох да застана на страната на моя народ. Те могат да ни убият, но не могат да ни купят. Влязох в политиката, за да променям модел. Не съм бил политик до сега и вероятно повече няма да бъда, но не мога да ходя по улиците и да лъжа, че някой прави реформи, а не ги прави. Аз не съм се продал. 

Напускам обиден и заставам зад моя народ, който трябва да победи мафията. Виждате, че има и стойностни хора в НС и те не трябва да бъдат делени на политически партии", каза Василев пред манифестиращите.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови