Василев предрече кабинет ГЕРБ-БСП-ДПС след изборите

Лидерската среща, инициирана от Корнелия Нинова, на която се явиха единствено Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев, а бе бойкотирана от лидерите на "Демократична България" и "Продължаваме промяната", дала заявка за общо управление между ГЕРБ, БСП и ДПС. Това коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Промяната" Асен Василев.

Единственият вариант да се създаде управление, което да движи страната напред, е бил връчването на трети мандат на ДБ

"Нашият извод не е важен, важен е изводът, който българските граждани ще си направят, и той е базиран на чутото на тази среща. Това, което аз чух, е заявка на общо управление след изборите на ГЕРБ, БСП и ДПС", каза Василев. И подчерта - комбинацията ГЕРБ-ДПС не може да реализира каквито и да е приоритети, важни за страната.

"Това, което видяхме като хартиена коалиция, като коалиция за избор на г-н Рашидов, като коалиция, която днес отстреля скоростно шефа на Сметната палата, най-вероятно, ако вземе мнозинство след изборите, ще си сформира правителство в следващия парламент и ще върне България назад във времето", предрече народният представител.

Очевидно Борисов не искал да си говори с ПП, а с БСП, подчерта бившият финансов министър. "С нас обща тема на разговор много трудно ще си намери, защото ние държим изключително много на съдебната реформа. Това е голям проблем за ГЕРБ."

Василев не отговори директно на въпроса защо преди месец той и Петков каниха Бойко Борисов в парламента, а когато той дойде, те не се явиха на разговора. "В разговор за формиране на кабинет, в който участват ГЕРБ и ДПС, ние няма да участваме."

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови