Петков: Има чадър над фирми, от които не се събират данъци

Фалшива новина е, че държавата ще фалира. Това мнение изрази бившият премиер и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред Нова телевизия.  

По думите му няма логика данъците да са по-високи с 20%, събираемостта на ДДС да е по-висока отново с 20% и НАП да не е могъл да събере 17% от данъците. Има чадър над фирми, от които не се събират данъци, посочи Петков.  

Иванов се срещнаха с посланиците на страните от ЕС По покана на шведското председателство на ЕС, днес представители на обединението „Продължаваме Промяната – Демократична Бъл... Прочети повече 

Той смята, че обединението ПП-ДБ ще направи правителство след няколко седмици и ще събере всички данъци. Знаем как да събираме данъците - никой няма привилегии при събиране на данъците, всички са на равни начала, коментира Кирил Петков.  Той увери, че ПП-ДБ няма да вдигнат данъците нито на ресторантьорите, нито на бизнеса и ще завършат годината с под 3% дефицит и без корупция в НАП. Данъците няма да бъдат пипани и качвани, а НАП трябва да си свърши работата. Можем да го направим и ще го направим отново, подчерта Кирил Петков.  

Според него има един начин да се намалят цените в магазините - като правителството се съсредоточи върху малките и средни селскостопански производители.  Кирил Петков увери още, че ако България влезе в Еврозоната, спестяванията на хората ще са още по-подсигурени. Когато направим правителство след 2 април, Нидерландия ще ни подкрепи и за Шенген, сигурен е бившият премиер.  

Той очаква обединението ПП-ДБ да бъдат първи на предсрочните парламентарни избори и че ще има правителство. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови