Начало на предизборната кампания за местна власт 

Започна предизборната кампания за местните избори на 29 октомври. Тя ще продължи до 24:00 часа на 27 октомври. За участие в местния вот са се регистрирали 58 партии и 9 коалиции. Това се посочва в решение на ЦИК и в хронограмата, публикувана на сайта на комисията. 

В случаите на втори тур на територията на дадена община, район или кметство предизборната кампания започва веднага след определяне на кандидатите и датата за провеждане на втория тур от ОИК и приключва в 24:00 часа на деня преди предизборния ден. В сряда ЦИК определи номерата в бюлетината на политическите формации.  

Право на вот имат малко над 6.48 млн. избиратели. Както и на парламентарните избори, в секциите с над 300 гласоподаватели, освен с хартиени бюлетини, ще се гласува и с машини. В над 11 000 секции ще има видеонаблюдение и излъчване при отчитането на резултатите. 

12 837 са машините, на които ще можем да гласуваме в изборния ден. Ще се гласува с една сим-карта, която се предоставя от секционната избирателна комисия на избирателите, които желаят да гласуват машинно. Започва работа и специална телефонна линия към вътрешното министерство, на която всеки ще може да подава сигнали за изборни нарушения – 02/9011298.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови