Ето амбициозната програма на Димитър Николов

Кандидат-кметът на ГЕРБ за пети мандат в община Бургас Димитър Николов представи своята програма за следващите четири години. 

Това се случи в новата библиотека „Пейо Яворов“ след журналисти и симпатизанти.

„Програмата, която ще ви представя е изключително амбициозна - с мащабите на град, който е два или три пъти по-голям от Бургас. В годините съм се уверил, че не може да постигаш големи мечти, ако имаш малки цели. Заради това моята цел е много голяма - успехът на Бургас", заяви Николов.

"Демографията ще е водеща. Всеки спечелен държавен и европейски лев ще е с акцент към демографията. Искам младите, които идват да остават да живеят тук, да създават деца и да участват активно в живота на града", продължи той.

„Ще  стартираме изграждането от нула на студентско градче, където и четирите висши учебни заведения ще имат общежития и корпуси. Ще има пространства за забавления, спорт и почивка. Това е амбициозна цел, но съм убеден, че поставим ли я като тема, ще се справим“, допълни Николов.

Втори обход на Меден рудник чрез мост през езерото Вая, етажни паркинги на улица "Гурко" и в района на детската болница, 100% зелен транспорт в Бургас, малки паркове, нови сгради на училища и други са заложени в програмата за следващите четири години.

Програмата му е разделена на сектори, включващи образование, здравеопазване, пътна инфраструктура, мерки да безопасност, градска среда, икономика и инвестиции, социални дейности, европейски политики и околна среда, култура, туризъм, спорт, дигитализация, грижа за отдалечените квартали и съставните селища.

Сред големите проекти е и изграждане на Археологически студентски комплекс "Акве Калиде", разкриване на нови филиали и факултети, нови корпуси към съществуващи бургаски училища, свързване на библиотеките в училищата и висшите учебни заведения с Регионалната библиотека. Строителството на Детската болница и нов корпус на Белодробната болница са сред акцентите в сферата на здравеопазването. Ще бъде изграден нов обход на ж.к. „Меден рудник“, както и етажни паркинги на „Гурко“ и до новата Детска болница.

Полигонът край пътя за село Лъка ще бъде изцяло обновен, ще има и картинг писта. Предвижда се нов басейн за деца с увреждания в Минералните бани, изграждането на нови лодкостоянки, мини паркове, ще продължи закупуването на автобуси на електричество и на водород, въведена ще бъде в експлоатация анаеробна инсталация. Ще се реши и проблемът с „Дупката“ в центъра на града, която ще се превърне в желаното от бургазлии обществено място, след като екипът на Николов успя да спечели серия дела за възвръщане на собствеността на терена.

Ще бъде направен ремонт на спортна зала „Младост“, както и реконструкция на спортна зала „Бойчо Брънзов“. Предвижда се изграждането на градски аквариум, както и обособяването на общински плаж. Специално внимание ще бъде отделено и на отдалечените квартали и съставни селища.

„За изпълнението на тази амбициозна програма през следващите 4 години ще разчитам на подкрепата и на общинските ни съветници. Това са хора с различни професии, те са от различни населени места на територията на община Бургас. 

Бургазлии ме познават и знаят, че съм човек на конкретиката и действията. През оставащите три седмици до края на предизборната кампания ще представя в детайли проектите и идеите си за Бургас. Отнасям се с уважение към всички кандидати за кметове и общински съветници и ще се радвам да чуя от тях конкретни и добри идеи за града ни. Готов съм да подкрепя всяка такава идея. Не искам тази предизборна кампания да нарушава ритъма на хората в града. Затова призовавам за спазване на добрия и интелигентен тон, да пазим чистотата в града си. Аз самият няма да се натрапвам на бургазлии, контактите може да ги намерите в сайта – dnikolov.eu.“, добави Николов.

Той благодари на бургазлии за дългогодишната им подкрепа, за отношението и им пожела да направят най- правилния избор на хората, които ще работят за доброто на Бургас. 

Пълната програма можете да видите в сайта: www.dnikolov.eu 

"Искаме Бургас да продължи да се развива като град на младите и новите технологии", каза и Севдалина Турманова - председател на Общински съвет Бургас от мандат 2019 - 2023 и водач на листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ в община Бургас.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови