Габриел: Отиваме на избори

Оттеглям кандидатурата си за министър-председател 

Мария Габриел от ГЕРБ ще внесе писмо в Народното събрание, че оттегля кандидатурата си за министър-председател на България. Това обяви самата тя по време на извънреден брифинг. Габриел е категорична, че от партията няма да участват в преговори за втори мандат.

„Оценявам, че разговорите продължиха и през последните дни. Благодаря на всички за търпението и най-вече на моя преговорен екип. Благодаря изключително на Николай Денков. 

Последните месеци стана ясно, че важни реформи за България се случват с ГЕРБ. Показахме, че може да отстъпим в името на националния интерес. И вместо това да бъде оценено, постъпи ново искане. 

Затова ние казахме „не”. „Не” на постоянните нови условия. Това постоянно изпълва ГЕРБ с нетърпимост по отношение на отказа от среща искането ни за споделена отговорност", допълни Габриел.

Тя изрази съжаление от създалата се ситуация. „Надявам се да се върнем към нея след избори, които се надявам да се проведат с мисъл за страната и повече смирение и прозрачност за повече отговорност. Ще остана като вицепремиер и министър на външните работи до ден последен на това правителство. Благодаря на всички колеги, с които не си казахме лоша дума", поясни Мария Габриел.

Припомняме, че последните дни протекоха в пълно мълчание от страна на преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се гласува ли съставът на кабинета, предложен от Мария Габриел. В петък тя направи лаконичен коментар, че разговорите по темата са подновени.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови