БСП сменя ръководствата на партията в София и Бургас

 

"Взехме решения за пълен цикъл от избори в София и Бургас. Наложи се да вземем това решение поради неизпълнение от градското ръководство на решения на националното ръководство. Не изключваме никого, социалистите сега решават". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след проведения Национален съвет на партията.

"Това че на някого не му харесва какви решения взима националното ръководство, не е основание да лъжат. Заседанието започна с кворум", увери Нинова.

"БСП застава зад Никола Шмит като кандидат за председател на Европейската комисия", каза още председателят на БСП.

"ЕС има нужда от реформа в начина на работа. Ще работим срещу двойните стандарти, за равноправно третиране на държавите членки", каза и Кристиан Вигенин. Предлагаме европейска агенция за развитие на изкуствения интелект - тя да се заеме с всички проблеми в тази област, допълни той.

Националният съвет на БСП се събрa, за да обсъди коалиционна формула за предстоящите европейски избори, кактo и ситуацията с действията на общинските съветници от БСП, които подкрепиха избора на временен председател на Столичния общински съвет (СОС).

На 9 февруари ръководството на БСП свали доверието си от общинските съветници на партията в София. Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС, се казва в позицията. На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания, заяви тогава ръководството на БСП.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови