Силният бургаски отбор на ГЕРБ-СДС закри кампанията си със заявка за победа

С много добро настроение и заявка за победа отборът на ГЕРБ-СДС закри предизборната си кампания в област Бургас. Този път традицията не беше спазена и заключителното събитие се състоя не в областния център, а в Приморско.

Пред десетки жители и гости на черноморския град кметът Иван Гайков приветства кандидатите за народни представители от коалицията, както и кандидата за евродепутат Борислав Киров, който е жител на Приморско и част от Общинския съвет там.

„Вашата подкрепа е изключително важна за нас и тя е в основата на нашата мотивация. Нека продължим напред все по-обединени, водейки се от идеята за стабилен регион, в стабилна държава, в стабилна Европа! Благодаря ви от сърце за честта да закриете кампанията си тук.“, заяви своеобразният домакин на събитието Иван Гайков.

От своя страна един от най-успешните кметове в България – Димитър Николов определи предизборната кампания на ГЕРБ-СДС като „по учебник“.

„Аргументирано с факти разказахме на избирателите в бургаски регион какви конкретни ангажименти поемаме и как ще ги изпълним. Показахме и какво сме свършили. Нашите опоненти останаха безлични. Аз съм печелил много избори, но за мен е важно този избор да бъде спечелен от силния отбор, който е зад мен. Затова ще дам думата на едно младо момче, което е водач на тази листа – Жечо Станков.“, заяви кметът Николов.

 

„В момента сме тук, за да сложим официално финал на предизборна кампания, но това е символично, защото за нас е ежедневие да сме по места, а не само по време на избори. Няма да спрем да бъдем между хората, защото имаме една кауза – Бургас и регионът. Чуваме и знаем основните въпроси и проблеми на хората. Знаем, че избирателите са объркани.

Затова е нужен отбор, който със знания, опит и енергия да дава решения. Защото проблемите вече не търпят отлагане, три години нестабилност стигат. ГЕРБ-СДС винаги сме държали на думата си с грижа преди всичко за гражданите“, заяви от сцената водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 2 МИР - Бургас Жечо Станков.

Той подчерта, че с много тичане от кабинет на кабинет, носене на папки, „бутане“ на чиновници в министерства и сериозен труд, много от важните за региона проекти вече са се случили, а други предстои да бъдат реализирани. 

Водачът в листата акцентира на това, че действията на всеки един народен представител са важни, но не по-малко важна е и работата на евродепутатите. А в тези избори за ЕП Бургаски региона има свой представител – Борислав Киров.

„За мен е особено удоволствие да закрием предизборната кампания именно тук – в Приморско, при вас - моите приятели, съседи, съграждани. Аз съм част от ГЕРБ и от най-голямата европейска партия ЕНП, но повече от всичко съм част от вас . Именно от тази позиция участвам в тези избори, защото смятам, че всяко едно населено място, всеки един човек трябва да има самочувствието и възможностите на европеец.“, каза кандидатът за евродепутат Борислав Киров.

Той подчерта, че възприема работата в Европарламента не като скъпа екскурзия, а като мисия – за страната и за региона.

„ГЕРБ доказа, че помощта на Европа дава силите да се прескачат години напред и че размерът на финансирането надвишава възможностите ни за собствени инвестиции. Но достъпът до тази помощ е усилен труд. Бургаска област е пример как се отстояват каузи, за които ГЕРБ успява да убеди и обедини дори своите опоненти“, допълни Киров.

От своя страна Любен Дилов – син подчерта, че всички, които са в листата на ГЕРБ-СДС за тези избори, са доказани професионалисти и заслужават подкрепа. 

„Имаме страхотен отбор от представители на местната власт, не знам кой друг регион в страната може да се похвали с това. Онзи ден акад. Денков размяташе някакви листчета как имало 200 млн. лв. за Бургас. Можеше да има и 500 млн., но Асен Василев беше дал ден и половина, за да се внесат проектите. Местната власт беше абсолютно готова с изключително професионално подготвени проекти, защитени и мотивирани. Този отбор няма кой да го победи!“, заяви Любен Дилов.

С увереност в победата на сцената излезе и областният координатор на ГЕРБ Иван Алексиев. 

„През последните три години всички се нагледахме на хаос и безвремие. За да променим всичко това, в неделя нека да гласуваме с бюлетина 22 за народни представители и евродепутати. Разчитаме на вас, на доверието, което сте ни давали през годините, защото сме доказали, че няма да ви подведем. Нека и този път получим подкрепа за стабилна България в сигурна Европа“, заяви Алексиев. 

На официалното закриване, бяха и кметовете на Царево - Марин Киров, Камено - Жельо Вардунски, Айтос - Васил Едрев, Малко Търново - Илиян Янчев. Знаково бе присъствието и на бившия кмет на Царево Георги Лапчев, който дойде да пожелае успех на силния отбор на ГЕРБ-СДС.

След официалната част площадът в Приморско беше огласен от хитовете на вечните „Диана Експрес“, след което за настроението на присъстващите се погрижи и любимецът на тийнейджърите Венци Венц.  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови