WC-докладна внесе БСП-Бургас

Левите искат спирането на всички строежи през лятото

 

Групата на БСП в Общинския съвет на Бургас ще внесе докладна с предложение за построяването на още две обществени тоалетни в Морската градина. Това стана ясно на проведената днес пресконференция.

Идеята е на Дарина Стоянова. В новата част на парка няма нито една тоалетна, а в същото време има много детски площадки. Майките водят децата си в храстите и така Морската градина се наторява естествено, обясни Стоянова, като по този начин мотивира предложението.

Докладната ще бъде внесена за предстоящата сесия на Общинския съвет. Още едно предложение ще входира БСП-Бургас - община Бургас да спре строежите в периода 1-ви юли - 1-ви септември.

Общинският съвет на Бургас е приел забрана за строителството през този период за Централна градска част и комплексите Братя Миладинови и Лазур. Но тя не се отнася за строежи, на които е възложител общината и се финансират от общинския, държавния бюджет или от еврофондовете, обясни Евгений Мосинов, председател на БСП-Бургас.

"Практика е обществените поръчки да се печелят от фирми, които дават скъсени срокове за изпълнението на обектите. Подкрепяме всички проекти, които се реализират с европейски пари, но поне дав месеца част от строежите могат да бъдат спрени", категоричен е Евгений Мосинову който е и водач на групата на БСП в Общинския съвет..

Докладните ще бъдат разгледани на сесията на 23 юни. 

Автор Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови