Започват проверки на адресните регистрации в Бургаско заради злоупотреби

Комисия назначена със заповед на областния управител Вълчо Чолаков ще проверява

има ли нарушения при извършването на адресни регистрации в общините на територията на област Бургас. 

Проверките стартират в община Средец след сигнал до Областна администрация, излагащ съмнения, че се нарушава Закона за гражданската регистрация. Служители на губернатора, съвместно с ОД на МВР ще проверяват досиетата на гражданите, регистрирани в периода между 01.01.2015 - 30.04.2015, като  ще се следи налични ли са всички изискуеми документи. Съгласно Закона областният управител има контролни правомощия и може да издава наказателни постановления.

Отново по сигнал е изискана и информация от общинската администрация в Несебър. В кратък срок от там трябва да изпратят данни за длъжностните лица осъществяващи приемането и обработката на документи, самите заявления и документи представени от регистрираните  лица и всички други доказателства за легитимност на процедурата.

Съгласно българското законодателство адресната регистрация се извършва от кмета на общината или кметството, както и от определени от тях служители. За да бъде една адресна регистрация законна, желаещите да получат адрес следва да представят документ за собственост или такъв, доказващ ползването на имот, както и писмено съгласие на собственика.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови