Кадиев пита БСП може ли да ходи в Бургас

„Моля ръководството на БСП да уточни в кои 15 града да не ходя.

 

Бургас например в списъка ли е, тъй като имаме среща на випуска на немската гимназия и да знам дали да ангажирам НСО“, пита депутатът Георги Кадиев. Въпросът си го е задал чрез фейсбук.

„Иначе, един политик не се води в правенето на политика според това в кой град го пускат. Знам масовите настроения, но нашата задача е действаме според убежденията си и да ги отстояваме. Никога няма да съм с ДПС, когато става въпрос за модела КОЙ, и съм го доказал. Но винаги ще съм с всяка партия, когато става въпрос за демократични права.

За Страхил - може и да не е типичния бесепар, ако изобщо има такова нещо. Но ако в БСП останат само "типичните", това ще е края. Силата на БСП е в "различните". Много от тях си отидоха. И станахме по-слаби“, коментира Кадиев.

Писанията на депутата са по повод на предупрежденията на Антон Кутев, че оттук нататък той няма да може да влезе поне в 15 града в смесените райони.Причината е  внесения от Георги Кадиев законопроект за пропагандиране на майчин език по време на предизборна кампания.

Днес стана ясно, че БСП не подкрепя законопроектаКадиеви настоява той да го оттегли. Това се казва в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията.

"Парламентарната група на БСП Лява България обсъди позиция по законопроекта за допълнение на Изборния кодекс, внесен от народния представител Георги Кадиев и решително отхвърли внесения от него законопроект. Прието бе единодушно решение, че ПГ на БСП Лява България не подкрепя законопроекта. Решението бе прието с 30 гласа "против" законопроекта и един "за" – този на Георги Кадиев.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови