Карнобат прибира горите на Сунгурларе

Фирми близки до кмета Кенов готови да опоскат 240 000 дка гори

 

Общинският съвет на Българската социалистическа партия категорично изразява своето несъгласие с взетото решение за закриване на Държавно горско стопанство Сунгурларе. От 22 август 2015 г. Министерството на земеделието и храните закрива структурата в Сунгурларе, като административно тя ще се управлява от съседното ДГС – в Карнобат, като към него ще преминат всички работещите. 

Със заповедта на министърът на земеделието и храните правителството на ГЕРБ унищожава една от емблемите на община Сунгурларе – държавното горско стопанство. 

Община Сунгурларе е собственик на 240 000 дка общински гори, около 50 000 дка държавни гори и в най- близко бъдеще ще успее да си върне още около 30 000 дка гора. Същевременно ДГС Карнобат управлява около 78 000 дка общински гори и нито един декар държавна гора. През последните години Държавното горско стопанство в Сунгурларе, след като води една доста сериозна битка за оцеляване, успя да стабилизира своето състояние и не допусна уволняването на нито един от своите 35 служители. Пряко и косвено, свързани с дейността на стопанството са над 100 други семейства, занимаващи се с транспортна дейност, секачи, маркировачи и др. 

Къде ще работят тези хора сега? ДГС не е било никога на загуба или с лоши финансови резултати- защо се закрива? 

Всичко това ще доведе за безвъзвратно изгубване на така необходимия контрол върху безценния горски фонд от 240 000 дка и в крайна сметка фирми, свързани със сегашния кмет на общината, окончателно да опоскат тази общинска собственост. Обстановката допълнително се влошава и, след като част от функциите на РПУ Сунгурларе бяха прехвърлени отново в Карнобат, което създава нови възможности за всички, които злоупотребяват с нашите гори.

Остава неясен въпросът под чие влияние и заради чии интереси министър Танева  подписа тази гнусна заповед за закриване на толкова много работни места и прехвърляне ръководството на най- ценния капитал за нашата община- горите в чужди ръце? 

Призоваваме нашите съграждани за най- бързи и категорични действия, ЗА ДА НЕ ДОПУСНЕМ ЗАКРИВАНЕТО НА ДГС СУНГУРЛАРЕ! 

ПРИЗОВАВАМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПРЕЦЕНИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ КОЕ Е ПО-ВАЖНО - ПРИРОДАТА И ХОРАТА ИЛИ ЧАСТНИТЕ ИНТЕРЕСИ И АМБИЦИИ НА ЗАДКУЛИСНИ ИГРАЧИ!

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП

ГР. СУНГУРЛАРЕ

Добавете коментар


Защитен код
Обнови