Жените от ГЕРБ казаха "Не" на насилието

Вижте новите ръководства на структурите в областта

 

След поредица от отчетно-изборни събрания и номинации през изминалия месец, вече са ясни новите общински ръководства на ЖГЕРБ в цялата област. В Айтос за председател бе избрана Сийка Георгиева, а за секретар-Стела Орлова. Дамската структура в Царево ще бъде оглавявана от Стела Костадинова , а за нейн секретар бе определена Пламена Цигуларова. 

Отчетно-изборно събрание бе проведено и в Приморско. Досегашният ръководител на ЖГЕРБ Ваня Мандова ще бъде заменена от Яна Жекова-кмет на с.Ново Паничарево. За организационен секретар бе избрана Денка Вълкова, председател на читалище „Лев Н.Толстой”-с.Ясна поляна.

Дамската организация в Карнобат също проведе среща със своите членове, за да определни Мария Калбурджиева за председател, а Евгения Минчева  за секретар.

В Бургас общински председател е Красимира Маркович, а за секретар бе избрана Йоана Гърненкова. В Поморие ръководител вече е Ася Пеева,  Ваня Владимирова бе избрана за секретар в морската община. Областното ръководство на дамската организация проведе и среща в Созопол, където няма изградена структура, но бе дадено нейното начало. 

„След месец, изпълнен с много срещи и избор на нови ръководства,  екипът на ЖГЕРБ-Бургас е готов. Започваме с нови инициативи- образователн, състезателни и не на последно място даващи добрия пример за жената в ролята й на майка, домакиня, развиваща кариера личност, работодател. Най-важната иницитива, с която сме се заели сега и сме насочили усилията си, е организирането на кръгла маса заедно с евродепутата Мария Габриел. Форумът ще бъде под наслов „НЕ НА Насилието”. Проблемът за насилието над жени е актуален и за съжаление устойчив във времето. Той не изчезва, а придобива още по-големи размери, съсипва човешки съдби и бележи със стигмата „Жертва=Насилник” децата, растящи в такива семейства, коментира областният лидер на ЖГЕРБ Евелина Михалева. Тя и членове  новоизбраното областно ръководство присъстваха на всички проведени събрания. 

От ЖГЕРБ-Бургас са обсъдили и изразяват подкрепа към инициативата на евродепутата Мария Габриел за обявяване на 2016-та за Европейска година за борба с насилието срещу жени. „Запознахме се с текста на декларацията, която бе подписана за първи път от ЖГЕРБ-Пловдив и се присъединяваме 

към апела. Подкрепяме значимостта на темата и обявяването на следващата календарна година за символичен носител на подкрепата към жени, претърпели и пострадали от насилие. Защото те имат нужда от грижа, възстановяне, предотвратяване и най-вече реална помощ”, коментира още Евелина Михалева. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови