Зафиров иска оставката на външния министър

БСП е категорично против разполагането на тежка бойна техника в България,

а твърдението на външния министър Даниел Митов, че войските на НАТО са наши войски е абсурдно. Това заяви народният представител от „БСП лява България”  Атанас Зафиров на пресконференция, която преведе заедно с колегата си - депутата Петър Кънев  днес в Бургас. 

"Николай Ненчев и Даниел Митов заблуждават цялата общественост. Тези танкове ще останат тук за постоянно, което означава, че те се превръщат във военни бази, а това ни прави мишена на терористи", сподели депутатът.

Русия не е заплаха за България, а от БСП са излезли и със специална декларация, в която "червените" с противопоставят категорично срещу разполагането на тежка бойна техника в България. Това увеличавало рисковете пред националната сигурност и превръщало страната в прифронтова държава, обясни Зафиров. „Съжалявам, че в декларацията място не намери предложението ми за искане на оставките на външния министър Даниел Митов и на министъра на отбраната Николай Ненчев. Поради факта, че през изминалата седмица двамата не дадоха нито един удовлетворителен отговор на зададените им въпроси, в това число от трибуната на НС и от медиите. Смятам, че това е достатъчен мотив за искане на оставка. Въпреки че този подход не беше приет, аз използвам днешната среща с медиите, а вероятно по-късно и от Народното събрание, ще поискам оставката на двамата министри”, каза Атанас Зафиров.

Според него повод за ставката е и това, че е абсурдно в една суверенна държава да научаваме от медиите и от чужди високопоставени дипломатически източници какви са намеренията на съюзниците ни от НАТО за разполагането на военна техника.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови