Клубове ограничават посетителите с бежански статут

Бежанците с достъп до нощни заведения трябва да говорят датски, английски или немски 

 

След нарастващия брой оплаквания срещу бежанци от мъжки пол, които тормозели момичета в датските заведения, някои нощни клубове въведоха езикови критерии за своите гости, съобщи The Local. Ако посетителите не владеят датски, английски или немски език нямат право да останат в определеното заведение. По този начин собствениците се надяват да ограничат достъпа на клиенти с лоши маниери. 

В повече от три датски града са получени жалби. От оплакванията става ясно, че момичетата са били обезпокоявани от бежанци, които с начина си на забавление ги карали да се чувстват неудобно. 

Според датската индустрия това е един много добър метод, който може да се въведе на повече места, така ще бъде улеснена и комуникацията между клиенти и персонал. От организацията на датските ресторанти и кафета споделят още, че няма да допуснат влизането на хора в заведения ако забележат заплашително поведение, което може да застраши сигурността на останалите гости. 

Идеята среща и много критики, клубовете въвели езиковите правила вече са порицани за дискриминация, но въпреки това не се очаква те да отпаднат. 

 

По статията работи: Диляна Тодорова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови