Дронове ще следят за спазване на дистанция на плажовете

Испания ще следи с дронове спазването по испанските плажове на ограниченията, въведени заради коронавируса, съобщи в. "Мундо".

Според информация на изданието Испанският институт за качество на туризма е изготвил препоръки за това как да се спазва социалната дистанция на плажовете и за максимално допустимия брой на хората, които трябва да присъстват на плажната ивица.

Плажуващите ще бъдат информирани за това с плакати и система за звуково оповестяване, а за спазване на изискванията ще се следи и с помощта на дронове.

Испанските власти ще отменят част от ограниченията, наложени в столицата Мадрид в понеделник, след като  темпът на разпространение на коронавируса в региона се забавиc. Баровете и ресторантите в столицата ще могат да отворят терасите си, като ще се разреши и събиране на групи до 10 човека.

Испания е една от най-пострадалите от новия коронавиру държави в света. От началото на епидемията в страната бяха регистрирани над 233 000 случая на заразяване. 27 904 души починаха в Испания от Ковид-19 - причиняваното от коронавируса заболяване.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови