Гръцките туроператори очакват 70% спад на туристите

Гръцките туроператори очакват спад от 70 процента на туристите тази година, съобщава АФП.

Туроператори заявиха това днес, след като правителството определи 15 юни за начало на турстическия сезон, който бе забавен тази година заради епидемията от Ковид-19

Григорис Тасиос, представител на хотелиерите, заяви пред телевизия Скай ТВ, че ще има спад на гостите от най-малко 70 процента. Той добави, че се очакват максимум осем до девет милиона туристи тази година.

Ирини Толиу, отговорна представителка на Гръцката асоциация на организаторите на конгреси, потвърждава тази оценка.

Остава ни да работим от юли до септември, при условие че /вирусът/ не се възобнови през септември, заяви тя пред гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Според данни на Гръцката централна банка страната е посрещнала през 2019 г. над 34 милиона туристи, реализирайки над 18 милиарда евро приходи от туризъм.

Правителството обяви вчера, че туристическият сезон ще започне от средата на юни с отваряне на сезонните хотели и подновяване на международните полети от летището в Атина. Директните полети от и до гръцките острови ще бъдат подновени от 1 юли.

Ресторантите и баровете се очаква да отворят отново врати от понеделник, докато археологическите обекти на открито бяха отворени тази седмица. Очаква се отваряне на музеите от 15 юни.

В Гърция има досега 166 смъртни случая в резултат на епидемията от коронавируса.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови