Айтоски зет е кандидат за кмет на Лондон

“Българска следа” откриваме в изборите за кмет на Лондон тази пролет. Един от най-популярните кандидати за кметския пост на английската столица – Браян Роуз, е женен за българка с корени от Айтос, съобщи zovnews.com.

Брайън Роуз е  известен американски подкастър и влогър, понастоящем базиран в Лондон. Роден  през май 1971 г. в Америка, Роуз развива успешна кариера в банковото дело  и работи за различни институции в  Ню Йорк и Лондон. През 2011 година американецът решава да създаде свой подкаст и YouTube канал, в които да популяризира идеите си.  Към днешна дата,  неговият канал London Real  има два милиона абонати,  които следят с интерес  неговите теории на конспирацията за  пандемията “COVID-19” . Роуз участва в изборите за кмет на Лондон през 2021 г. като независим кандидат.

Браян Роуз не подкрепя строгите мерки срещу коронавируса, които правителствата налагат, като остро критикува lockdown мерките и ползите от тях.

Според кандидат-кмета, Лондон трябва незабавно да бъде върнат към работен режим , за да успее да съживи икономиката си.

Роуз е подготвил и подробен план с конкретни мерки, върху които той и екипът му ще работят, за да върнат гражданите на Лондон към нормалния живот.

Сред мерките са шестмесечни “данъчни ваканции” за редица ключови за икономиката сектори, отваряне на театри, музеи и други културни учреждения, връщане на децата в училище и други.

Съпругата на финансиста Роуз – Мариана Алексиева е родом от Айтос, но коренът й е от  село Драганица и Вършец.

На 18-годишна възраст се мести да живее в Лондон. През годините развива кариера в областта на модата и търговията,  като трупа опит в някои от най-популярните луксозни модни брандове,  включително Dolce and Gabbana , YSL, Gucci, Anoushka и последно Salvatore Ferragamo, преди да се отдаде на майчинството.

За себе си Мариана казва:

“Аз съм от тези луди майки, които решават да не скучаят, докато сменят памперси, а да учат. Поради тази причина записах “Психология”, а тази година паралелно и “Психотерапия”. Йога учител станах на инат, защото реших че ще изляза от този lockdown в по-добра форма от тази, с която влязох в пандемията. Обичам и да рисувам – когато ми е криво.”

Мариана е съпруга на Браян Роуз и  негов “съветник в сянка”. Българката подкрепя съпруга си в неговото ново начинание, а Роуз често се допитва до съпругата си по важни за кампанията въпроси.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови