България е сред страните с високо качество на живот

Вижте, в кои страни се живее най-добре

 

Въпреки, че България не влиза в топ 15 на класацията,  в глобален план е сред страните, в които животът е с добро качество. Критериите, по които компанията за съвети относно работа и образование в чужбина MoveHub  е изготвила проучването са: здравеопазване, потребителски цени, покупателна способност, трафик, пътуване, замърсяване и цени на имоти като съотношение на доходите. 

Най-високо качество на живот е отбелязано в Швейцария. Страните, попаднали в топ 15 са със сравнително близки показатели. След Швейцария на 2-ро място се нарежда Дания, която изостава в класацията, заради по-ниска покупателна стойност. За сметка на това Дания отбелязва значително по-високо качество в сферата на здравеопазването. Скандинавската страна също така отчита добри резултати при съотношението на доходи и цени на недвижимите имоти. Третото място заема Германия, която подобрява качеството на живот с ниските потребителски цени. Финландия е страната, в която закупуването на имот (поне 90 кв.м) е с една четвърт по-позволимо от останалите две скандинавски страни Норвегия и Швеция. Това издига Финландия на 4-то място, следвана от Швеция. Отново  ниските цени на имотите нареждат страни като Саудитска Арабия и Оман на 6-то и 7-мо място, придружени с нисък индекс на потребителски цени. Закупуването на апартамент в Оман или Саудитска Арабия е 3 пъти по-лесно, отколкото в Австралия, която заема 8-мо място. Деветото място в класацията заема Норвегия като основен фактор за доброто качество на живот там е високото заплащане.  На 10-място се нарежда САЩ, последвана от Австрия, Канада, Холандия, Ирландия и Люксембург.

Страните с най-ниско качество на живот са Куба, Венесуела, Гана, Монголия, Мианмар, Виетнам, Уганда, Камбоджа, Кения, Перу, Бангладеш, Ел Салвадор, Египет, Непал и Сирия. 

По статията работи : Диляна Тодорова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови