Плашат кмета на Поморие с убийство

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Кметът на Поморие Иван Алексиев е получил заплахи във връзка с голф комплекса край Каблешково, потвърди самият той.

 

Историята на прословутото голф игрище край Каблешково започва през 2005 г, когато Община Поморие с дял от 20% и частната фирма "Ен Джи Би Кънсълтинг" с дял от 80% създават дружеството "Кабланд". Идеята е то да изгради модерен ваканционно-развлекателен голф комплекс върху близо 2 хил. дка земя в местността "Хижата" край Каблешково.

Местоположението на терена е прекрасно - в близост до морето, до летището и до някои от най-популярните летни курорти. На пръв поглед перфектен проект, чиято цел е да доведе в България богати любители на голфа и елитни гости по Черноморието.

Месец по-късно обаче общинският съвет в Поморие отменя този акт и местната власт решава Община Поморие да запорира 1900 дка в това дружество.

Апортната вноска излага община Поморие на огромен риск да загуби земята. Теренът, който по онова време е 10-та категория земеделска земя, сега вече е със сменен статут и се оценява за милиони. Кметът Иван Алексиев алармира, че инвеститорът всъщност не желае да изгражда голф-комплекс, а има съвсем различни интереси. Според Алексиев историята на терена всъщност е класическа схема за измама. Особено когато се касае за земя край морето.

Проверка установява, че зад фирмата инвеститор на проекта стоят имената на собствениците Дарио Томалети известен и като Божидар Томалевски, българинът с френско гражданство Георги Гюрковски и англичанинът Никълъс Галахър. Собственик на фирмата съдружник на Община Поморие "Ен Джи Би Кънсълтинг" пък е малтийската фирма "Дарник Лимитид". Според търговския регистър през юни 2006-та година капиталът на "Ен Джи Би Кънсълтинг" е увеличен на 1,158 хил. и 900 лв. А след общото събрание тази година, когато кметът Алексиев настоява да започне изграждането на голф-коплекса, играта загрубява.

Кметът Иван Алексиев е сезирал прокуратурата. Казва, че въпреки заплахите, не се страхува за себе си. Убеден е обаче, че с наближаващата предизборна кампания за местните избори, натискът върху него ще стане още по-страшен.

Във въпросната групировка, според показанията на кмета, които стоят на бюрото на нечий прокурор, са и имената на бивши общински съветници и жители на град Поморие. А каква ще е развръзката и дали някога на скандалната земя ще има луксозен голф-комплекс или друго, никой не знае.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови