Борисов взима решение за "Южен поток" заедно с Доналд Туск

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

"Южен поток" се очаква да бъде централна тема в разговорите на премиера Бойко Борисов с председателите на ЕС в Брюксел. Планираната от преди месеци срещa бе с основна тема еврофондовете, но случилите се събития разместват акцентите.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер вече обяви официално, че ще определи позицията си за спирането на проекта след обсъждане с ресорните комисари и с българския премиер.

Първата среща на Борисов днес ще е с лидера на ЕНП Жозеф Дол, ще последват и разговори с Жан-Клод Юнкер, с Доналд Туск, за когото това ще е едно от първите посещения след встъпването му в длъжност като председател на Европейския съвет, и с председателя на Европарламента Мартин Шулц.

Очакванията са при всички тези разговори Борисов да постави пред домакините си и другите ключови за страната ни проблеми: еврофондовете, предстоящия през януари доклад по мониторинговия механизъм, и продължаващото обвързване на този механизъм с шенгенското членство, за което България отдавна изпълни всички заложени изисквания.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови