Бургаски общински съветници си правят пиар около истерията с коронавируса

С пиар съобщения до медиите бургаският общински съветник и зам.-председател на Средна европейска класа /СЕК/ Константин Бачийски и колегите му предлагат мерки срещу коронавируса.

Именно чрез медиите те се обърнаха към общинската администрация и към правителството с призив да бъде разкрита в Бургас лаборатория за изследване на проби от предполагаемо заболели хора.

Само ден по-късно от община Бургас съобщиха, че пробите на пациентите със съмнение за коронавирус, взети на територията на областта, ще се изследват в Бургас.

Това е станало възможно след официално искане, изпратено още миналата седмица от кмета Димитър Николов до Националния оперативен кризисен щаб.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Т.е., докато някои си правят евтин пиар и показват образите си по медиите, други действат без да го оповестяват, виден е накрая само резултатът.

PR кампанията обаче включва още предложения на общинския съветник Константин Бачийски.  

Едно от тях е термокамерата на Летище Бургас да бъде позиционирана по друг начин. Така, според негова преценка, щяла да е по-ефективна. За прословутата камера не бе достатъчно да се спомене само в прессъобщението, а бяха дадени пространни интервюта.

Друго от предложенията е да се свика и извънредна сесия, на която да се гласува определена сума, с която да бъдат закупени защитни костюми за еднократна употреба за лекарите и медицинските сестри в инфекциозното отделение в Бургас.

За последното обаче реално няма входирана докладна записка с искане, каквато е процедурата по закон.

Всички общински съветници дават предложения за мерки срещу коронавируса, само него четем по медиите, коментират колеги от други групи.

Знае се, че по стара традиция партиите разговарят помежду си и с институциите чрез медиите, но по време на глобалната заплаха от коронавируса, вече идва в повече.

Текст: Ирина ГЕНОВА

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови