Ад в жк Възраждане: Искаш ли гараж, купуваш и апартамент

Последните останали свободни частни парцели в бургаския комплекс Възраждане вече се застрояват.

Това означава още десетки нови апартаменти за продажба, а след като намерят своите купувачи – още повече автомобили. Ако през тази година се заселят 100 нови жилища, в комплекса ще се влеят поне още 200 автомобила.

И без тях паркирането е „мисията невъзможна“.

Ще ми опонирате, че от години вече, в новите сгради, се предвижда за всеки апартамент гараж или паркомясто. Това е безспорно така, но завареното положение е - дефицит на места за паркиране.

Съществуват десетки блокове, строени през 90-те години, които са само с апартаменти и без свободна площ за паркиране. Ако случайно имат гаражи, те са станали магазини или козметични салони.

В новопостроените пък, инвеститорите се изхитряват да оставят част от жилищата без гаражи и паркоместа, като им дават статут на ателиета. Но те се ползват като апартаменти.

И най-накрая – отдавна всеки пълнолетен член на семейството е със свой собствен автомобил.

Това е картинката във Възраждане. Колите са по тротоарите и в зелените площи /които често се бетонират по решение на етажната собственост/. Паякът пък се вика като знак на съседска вендета.

На този фон най-голямата ценност в недвижимите имоти във Възраждане е самостоятелният гараж. Търсенето многократно надскочи предлагането и квадратният метър стигна 1000 евро.

При това изобщо не става дума за лицев гараж, а за вътрешен. Ако имате късмет, можете да си намерите за 18-20 хиляди евро и дано да успеете да си паркирате автомобила вътре, защото помещенията са проектирани изключително маломерни /за да има повече жилища в сградите/.

Последният хит е, че за да си купиш гараж, задължително трябва да станеш собственик и на апартамент от новопостроения блок. И хората, които разполагат със средства го правят. После обявяват жилището за продажба.

Ако и вие си търсите гараж в жк Възраждане – вижте офертата по-долу:

САМОСТОЯТЕЛЕН ГАРАЖ

Ако си търсите апартамент с гараж или паркомясто – вижте тези оферти:

ДВУСТАЕН МЕЗОНЕТ С ПАРКОМЯСТО

ДВУСТАЕН АПАРТАМЕНТ С ПОДЗЕМЕН ГАРАЖ

Текст: Ирина ГЕНОВА

Агенция за недвижими имоти Дом Инфо, тел. 0895625505

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови