АЕЖ: Нападението срещу Слави Ангелов е заплаха към всички журналисти в България

АЕЖ – България вече сигнализира Платформата за безопасността на журналистите към Съвета на Европа

Асоциацията на европейските журналисти – България осъжда нападението срещу главния редактор на вестник 168 часа Слави Ангелов. Той е бил нападнат пред дома си в центъра на София във вторник вечер. По неговите думи, извършителите са били двама и са използвали метални пръти, докато трети е снимал. 

Известните до момента факти водят до извода, че побоят е поръчков и вероятно е документиран, за да се отчете пред поръчителя.

Основна версия на полицията е, че случилото се е свързано с работата на Ангелов. Нападението срещу Слави Ангелов е заплаха не само към него, а към всички журналисти в България.

АЕЖ настоява за бързо и ефективно разследване. Властите са длъжни да открият, изправят пред правосъдието и накажат както физическите извършители, така и поръчителите на това зверско деяние. 

АЕЖ – България вече сигнализира международните си партньори, както и Платформата за безопасността на журналистите към Съвета на Европа за инцидента, който е поредното доказателство за това колко опасна може да бъде професията журналист. 

Със сигурност от България ще се очаква това престъпление да бъде разкрито не само на ниво извършители, а да се стигне и до поръчителите.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови