Бургас бил мъртъв град? Вижте улиците, когато молове и заведения са затворени /видео/

Години наред снимки в социалните мрeжи показват Бургас като пуст, дори „мъртъв“ град. Така го коментират и авторите на стотиците фотоси.

Празни са улиците на Бургас по всяко време. Зиме и лете, неделя сутрин, в понеделник вечер, в сряда в полунощ...

За разлика отпреди 30-40 години, когато по същите тези улици беше като на манифестация всеки ден от сутрин до вечер. Това пишещата тези редове може да го потвърди от първо лице.

ВИЖ КОМЕНТАРА ТУК!

Както вече стана ясно, отговорът е прост. Хората са си тук, но светът се променя, а с него и ние.

През миналия век, когато нямаше молове, заведенията се брояха на пръсти и чакахме някой да стане, за да седнем, имахме по един автомобил на семейство, нищо друго не ни оставаше, освен да излезем на улицата.

В подкрепа на казаното вече преди година, сега, по време на извънредните COVID-мерки, народът пак хлъзна по улиците. И пак е същото... Като пътуване назад във времето.

Защото моловете са затворени, кафета, бистра и ресторанти не работят, т.е. няма места, където хората да се събират, а човекът е социално същество.

Макар че все още е началото на декември и Коледа е далеч, бургазлии масово са по двете главни улици – Александровска и Богориди, които отдавна не са се развали на толкова „посетители“.

И както вече е известно - вирусът на открито не се предава лесно и е относително безопасно.

Бъдете здрави!

Текст, снимки и видео: Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови