Бардуков за мерките: Работата отива на кръвна революция /видео/

„В момента държавата е враг, а не помощник на малкия бизнес. Работата отива на кръвна революция, ако първата пушка пукне и аз съм там".

Това заяви созополския общественик и собственик на ресторант Христо Бардуков по време на протеста срещу локдауна който бе продължен от правителството до 31 януари и липсата на ефективни мерки в подкрепа на бизнеса.

Инициатор на протеста е областният координатор на Изправи се БГ, председател на ДБГ Бургас и общински съветник Живко Табаков.

Христо Бардуков е съсобственик на заведение, което през зимата поддържа персонал от 7 човека. 

„В момента всички са на улицата. На колегите им спряха тока в квартирата, защото чакаха да дойде 21 декември и да отворим. 

Ние се събираме вечер въпреки ши..аните мерки, защото по-добре да умвем веднъж, отколкото хиляди пъти. Събираме се – един носи хляб, друг носи сланина, ще пусна лайф, за да видят хората, не е излишна драматизация. Ядем заедно като едно голямо семейство“, спадели Бардуков. 

Той е кандидатствал по различни програми, но и до момента не е получил одобрение. Има единствено обещание, че ако някоя от мерките се случи, то персоналът му ще може да получи пари през януари.

Христо Бардуков недоумява и защо заведенията остават затворени, а в същото време големите вериги работят и позволяват струпване на много хора.

"Тези 24 лева на ден, които дават на служителите не стигат. Ние ги осигуряваме - сервитьори на минимум 800 лева, а готвачи - на 900 лева. И да спрат да ни противопоставят едни на други. Хубаво е, че ресторантите в хотелите ще отворят, защото поне оттам няма да излязат безработни. Но кой ще плати сметките за ток на неработещите ни заведения? Защото във фризерите съхраняваме стока за над 3000 лева, а сметката за ток е 900 лева. И ние трябва да оберем едно инкасо ли, за да платим тока?", заяви Христо Бардуков. 

Той беше дошъл на протеста заедно със съдружника си и трима служители. В Созопол има 15 заведения, които работят целогодишно. 

Текст, снимка и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови