Концесионерът на плаж Крайморие: Пясъчните диги са световна практика

Концесионери и наематели на плажове настояват за ясни и точни правила, за стопанисване на пясъчните ивици. 

Напрежението и негодуванието им се породи от заповедта на областния управител Мария Нейкова, с която отряза възможността им да изгребват пясъка, за да правят защитни диги по плажовете през зимата.

Среща с бургаските депутати ще инициира концесионерът на плажа в кв. Крайморие Николай Димитров.

Ето неговото становище:

По въпроса за пясъчните диги - защитни валове за кой ли път заявявам,че това е задължителна дейност и световна практика в цял свят за запазване на плажовете от абразията им вследствие на климатичните промени и повишаване на морското равнище и не е незаконна! 

В същият този свят който сочим с пръст за добрите практики тази дейност се финансира и от държавата на повечето места, а тук само ние най “компетентните” сме на точно обратното мнение - за разлика от компетентните институциите които многократно са заявявали,че нарушения и проблем не съществува! 

По повод заповедта на областния управител който най вероятно е бил подведен като инак специалист в областта си, само ще кажа че липсва материална компетентност по издаване на заповедта,този който знае и разбира ще го разбере точно!

Снощи съм разговарял по телефона с депутати от всички политически сили от Бургаски многомандатен район и ще инициирам среща по повод за законодателна инициатива по тази тема, за да няма спекулации, интерпретации и свободни съчинения от хора които нямат и най-малка представа от тази дейност и този въпрос!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови