Ултиматум!

Правителството на сглобката премина през тежко изпитание и премиерът Николай Денков получи първите си уроци как да мята пачки от джипката.

Земеделци протестираха с искания за забрана за внос на украинско зърно и селскостопанска продукция, която вреди на бизнеса им. Наистина някак неудобно се получава украинската продукция без европейски субсидии ѝ да е по-евтина от българската. 

Това нашите зърнари възприемат като нелоялна конкуренция и искат специални протекции от държавата. Най-тежкият аргумент е, че няма да могат да си пропадат собствената изконно българска продукция на цени, каквито са си определили. 

Протестите имаха успех, защото Бойко Борисов веднага даде рецептата: диалог! “Диалог” на езика на Бойко Борисов означава - “има тука едни пачки, с които да се запушат устите на най-гласовитите, вдигайте си тракторите от жълтите павета”. 

“Денков е млад премиер, още се учи” - мъдро постанови Борисов, а Денков кандиса и отстъпи, защото разбра, че зърнарите вече са си уредили нещата по други канали. 

Въодушевени от успеха на протестиращите зърнари, ние също вече организираме протестно движение с искане държавата (или Пеевски) да ни изкупува предварително тиража и да го разпределя сред българския народ, гарантирайки му качествена сатира. 

Настояваме да се въведат учебни програми от 1 клас до най-високите академични нива, в които да се изучава историята и актуалното течение на ПРАС-ПРЕС. Естествено, това означава, че всички учебни заведения в страната трябва да се абонират задължително за ПРАС-ПРЕС. Тогава ще можем да работим спокойно, знаейки че България има бъдеще. 

Имаме и още идеи, но на първо време е това - искаме да видим политическа воля и реални стъпки за подобряване на нашия сектор от икономическото и духовното развитие на страната. Във връзка с това обявяваме ултиматум: ако държавата не подпомогне ПРАС-ПРЕС по предложената от нас схема, имаме готовност за радикални действия. 

В случай, че не получим нужното съдействие, разваляме сглобката и още този петък, Деня на майстора, ще пренаредим лично жълтите павета, ама както трябва!   

Източник: Прас Прес

Карикатура: Алла и Чавдар Георгиеви

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови