Пеевски прогнозира арести заради Лукойл

"Лукойл" - този филм ще свърши. Ние подаваме днес сигнали за разследване. Нарушени са санкциите, ще има арести със сигурност. Това коментира председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента. 

Той подчерта, че ДПС ще сигнализира съответните институции с неоспорими данни. "Ако не са подвластни на ПП-ДБ и на това правителство, органите ще работят. Ако не си свършат работата при неоспоримите данни, вече ще искаме оставки навсякъде", подчерта Пеевски. 

Пеевски бе категоричен, че дерогацията за "Лукойл" веднага трябва да отпадне, защото с нея се финансира с милиарди режима на Путин.  

"След това, което г-н Петков каза, че е готов да жертва правителството, вече съм абсолютно убеден, че те имат личен интерес от "Лукойл", смята Пеевски.  

Председателят на парламентарната група на ДПС отговори и на критиките на опозицията, че управляващите не могат да разделят "Лукойл":  

Може ли да се дели "Лукойл"? "Лукойл" е руска компания, собственост на руската държава. Премиерът и шефът на кабинета водят частни разговори. Проверете кой оръжеен търговец им е направил срещата с "Лукойл" и комисионните как вървят. Христов му е фамилията", заяви Пеевски. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови