Ще си върне ли България руския анклав Камчия

Народните представители от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова са разработили законопроект за връщането на санаторно-оздравителния комплекс “Камчия” и замразяването на руски имоти, собственост на санкционирани лица.

Това стана ясно от публикация във фейсбук профила на Мирчев, който уточнява, че двамата очакват подкрепа за законодателната инициатива от цялата парламентарна група, както и от други политически сили.

“Законодателната инициатива е силно закъсняла, особено с оглед продължаващата война на Русия в Украйна. Международни санкционни мерки в този смисъл са налице от 2014 г., като в отговор на неспиращата агресия на Русия се приемат и нови. За да може България да изпълни задълженията си по прилагане на тези международни ограничителни мерки, е задължително да бъде приет конкретен закон”, пише в профила си Мирчев.

Представителят на “Да, България” добави, че законопроектът предлага и поддържане на публичен списък на санкционираните лица на интернет страницата на Министерството на външните работи, с цел гарантиране на правата на трети лица.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови