Панев: Имаме нужда от читав купувач за Лукойл

Странно е, че няма скандали след Нова година, много по-добре функционирахме, когато всяка седмица някой плашеше с оставка, сега сякаш всичко е замряло в очакване на ротацията.

Този коментар направи депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че ако коалицията не беше подкрепила Десислава Атанасова за конституционен съдия, е било много вероятно мястото да заеме кандидатът на "Възраждане" Цвета Рангелова, за която уточни, че е "не е лош юрист".

По отношение на предстоящите назначения в регулаторните органи депутатът заяви, че идеята на ПП-ДБ е всяка партия да предлага кандидати, които да минат през "контрол на качеството".

"Искаме да създадем нов механизъм. Партиите да предлагат кандидати, които да бъдат проверявани и да има възможност за вето, когато не отговарят на базови условия. Регулаторите да бъдат попълнени от професионалисти. Да не забравяме, че регулаторите се избират за срок от 6-7 г.", добави Панев.

Пред Bulgaria ON AIR той каза също, че често освен човек за конкретна позиция има и позиция за конкретен човек.

Депутатът от ПП-ДБ заяви, че промените в енергетиката трябва да случват, макар у нас да стават по-бавно.

"Стана по-лесно да се инсталират соларни ВЕИ от малък бизнес, днес на първо четене беше приет Законът за офшорния вятър, бюрокрацията около въвеждането на ВЕИ технологиите се намалява", каза Панев.

В момента България внася по-евтин ток от съседни държави, а през януари компенсации за бизнеса няма да има, защото цените са под тавана за компенсации.

"Трябва да продължим да либерализираме режима за нови ВЕИ, заявките от бизнеса са много, но капацитетът не е толкова голям", уточни гостът, който прогнозира, че въглищните централи няма да продължат да съществуват до очакваната 2038 г., особено "ако инсталацията на ВЕИ мощности се внедряват с по-бързи темпове".

Панев коментира и цените на горивата след отпадането на дерогацията за руския нефт.

"Лукойл" започна да преработва неруски горива и цените не са мръднали. Сделка за "Лукойл" се надявам да има, имаме нужда от читав купувач, който да е международно признат", завърши Панев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови