Зърнопроизводител: Ние сме призвани да бъдем богати

Едър зърнопроизводител от Пловдивско изригна в социалната мрежа по повод протестите, парите и богатството си. 

Даваме написаното от Йосиф Делгянски без съществена редакторска намеса, като изключим десетината запетайки и точки, явно пропуснати в бързината от него. За информация - той е от Раковски. Обработва около 90 000 декара земя в землищата на 10 села в областите Пловдив и Стара Загора:

От няколко дена ми се върти нещо абсурдно в главата и не смятах да го споделям, но понеже момента е много сублимен, ще го споделя:

Ние зърнопроизводителите сме призвани да бъдем богати. Защо?

1. Защото си го извоювахме с много труд, знания, опит в най трудните години, което ни позволи да създадем едни модерни и конкурентни стопанства на световно ниво.

2. Богатството ни позволи в тези дълги периоди от време, когато нашият отрасъл беше неглижиран и никой не искаше да чува за нас, ние да продължаваме да се развиваме, да купуваме нова техника и да вървим със световните тенденции.

3. През тези години добрите стопани успяха да закупят и доста земя, Земя, която е в бългаски ръце, а не в Руските фондове.

Зърнопроизводителите не са протестирали от 2009 г., за пари. Но през тези две години богаството ни свърши, Защо свърши? Високи разходи, ниски приходи.

Обръщам се към всички парламентарни партии и към настоящите управляващи Ако вие не ни помогнете сега, този баланс на нашето “богатство” ще бъде нарушен,

ТОВА Е ВЕЧЕ ВЪПРОС НА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ. ЗА ДА ОТЛОЖИМ ФАЛИТА, НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ.

АКО ТОВА Е ЦЕЛТА, ВИЕ ЩЕ Я ПОСТИГНЕТЕ МНОГО ЛЕСНО.

И понеже знам, че ще има много коментари и знам, че на преден план ще се изкарат пак джиповете. Знаете, че във всяко общество има и инако мислещи хора.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови