Със 100 хиляди лева ще поддържат улиците в Айтос през зимата

Община Айтос ще разполага с около 100 хиляди лева за зимна поддръжка.

Това каза за радио „Фокус” Васил Едрев, кмет на общината Айтос. По неговите думи, общината е сключила договор с фирма за почистване, която разполага с 30 машини за почистване и необходимите количества сол, луга и пясък.

„Проблемните участъци са: Айтос- Мъглен- третокласната пътна мрежа, където се образуват снегонавявания и големи преспи достигащи до 3 метра, другият участък е Карагеоргиево- Тополица- Черноград, където също се образуват снегонавявания”, посочи Едрев. Той обясни, че се почистват храсти около пътищата, като мярка за да не се образуват преспи и снегонавявания.

„В населените места приключи кампанията за осигуряване дърва за жителите. Населението е предупредено да се запаси с хранителни стоки от първа необходимост”, каза кметът на Айтос. По неговите думи, е актуализиран планът за действие на Общинския кризисен щаб, с координация между всички служби за бърза реакция. Едрев добави, че общината има и аварийно-спасителна група, която също е в готовност. „За хората в неравностойно положени, училищата и детските градини е осигурено твърдо и течно гориво. Спешната помощ, Пожарната служба, ВИК, Полицията също докладваха в общината, че са готови да действия при тежки зимни условия”, обясни Едрев.

Той добави, че най-важната част от зимната подготовка на община Айтос е социалната защита на хората в неравностойно положения. „За хората с увреждания и социално слабите семейства имаме действаща обществена трапезария, която осигурява топла храна за зимните месеци. За тях по общински проект е осигурена и услугата личен асистент”, разясни Едрев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови