Диана, изтезавала с приятелите си тираджията от Айтос, иска на свобода

Диана Куртева от Сливен, която се превърна в кошмар за 30-годишния тираджия Димитър Х. от Айтос, иска да излезе от ареста. 

Апелативен съд – Бургас ще разгледа утре, 14 декември от 14 ч жалбата на  Диана Куртева срещу отказа на Окръжен съд – Сливен да измени мярката й за неотклонение “задържане под стража“ с по-лека.

Диана и Димитър се запознали в интернет и си кореспондирали 8 месеца само онлайн, тъй като тираджията работел в Германия.

На 8 септември т.г. жената го поканила в Сливен на гости.

Вместо да бъде на любовна среща с Диана, младият мъж се оказва в центъра на хорър филм. С него са извършвани сексуални извращение, заплашван е с лозарска ножица, с която да му отрежат пръстите и с набиване на кол. Всичко това е, за да каже ПИН кодовете на банковите си карти, които престъпната сливенска шайка да източи.

Срещу Диана Куртева е образувано досъдебно производство за това, че за времето от 23.30 ч. на 8 септември до 07.00 ч. на 10 септември в Сливен в съучастие като съизвършител със Станислав Стоянов и Свилен В. и двамата от Сливен противозаконно лишили от свобода Димитър Х. от Айтос като деянието е извършено по мъчителен за пострадалия начин.

Текст Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови