Преработват проекта за реконструкцията на „Богориди“

Проектът за мащабната реконструкция на ул. „Богориди“ в Бургас има нужда от преработка.

Това става ясно от процедурата, стартирана от община Бургас.

Ще бъда преработен проектът на улицата в частта й "Пешеходна зона ул. "Алеко Богориди - от ул."Лермонтов" до бул."Демокрация".

С промяната ще бъде създадена привлекателна градска среда, ще се внесат нови елементи на градското обзавеждане и ще се въведат нови технологии за осигуряване на съвременни услуги.

От изготвянето на първоначалния проект до момента са настъпили промени в архитектурната рамка в обхвата на разработката:

Построени са две нови сгради с търговски площи в директна обвръзка с уличното пространство.

Разработен е проект за цялостна реконструкция на уличния водопровод и предстои неговата реализация, което от своя страна ще доведе до промяна на разположението на подземните мрежи и съоръжения, които следва да бъдат отчетени с ново проектно решение за реконструкцията на настилката.

Съвременните подходи при управление на градската среда изискват интегрирането на различни инструменти при обновяване на средата с оглед екологичния отпечатък на обектите в нея. 

Повишените изисквания за осветеност и енергийна ефективност на уличното

осветление налагат нов подход при решаването му.

Развитието на градската среда, въвеждането на новите технологични решения с внасянето на съвременни устойчиви материали и на съвременно градско обзавеждане ще осигурят възможност и за развитие на туризма.

Осъвременяването на проектното решение, внасянето на иновативни технологични решения, на съвременни материали и на нови елементи в средата ще гарантират целесъобразността на разходване на вложените средства.

Поканата за договаряне на преработката на проекта е отправена към „Атика %“, тъй като архитектурното бюро е изготвило първоначалният.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови