Ексклузивно: 20 БТР-а пътуват към Бургас

Десет влекача с по два опаковани бронетранспортьора идват по магистрала Тракия

Опакована военна техника пътува към Бургас в момента, сигнализира читател на burgasdream.com. 

Два конвоя с по 5 влекача, на които са натоварени по два опаковани бронетранспортьора са засечени на автомагистрала Тракия в отсечката след Сливен.

От Министерството на отбраната поискаха официално писмо, за да отговорят на въпроса на burgasdream.com за къде са предназначени БТР-ите, ще се товарят ли на кораб на бургаското пристанище или ще останат на територията на страната и в кое военно поделение. Пиарът на МО заяви, че не се ангажира с отговор до края на работния ден днес.

На 15 март миналата година 7 влекача, натоварени с 14 бронетранспортьора, БПМ-1, бяха снимани край Айтос от Флагман и предизвикаха паника в социалните мрежи и агенциите. Тогава от МО съобщиха, че става дума за търговска сделка между чешката фирма „Реал Трейд” и българската фирма „Аполо Инженеринг”, а чехите превозват техниката към складова база в Бургас. 

На 15 август м.г. пък в страната пристигна американска техника за планираната съвместна многонационална подготовка "Black Sea Rotational Force - Platinum Lion 16-1". Това бяха четири танка М1, бронетранспортьори "Страйкър", артилерийски системи, както и поддържаща техника.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Автор Ирина Генова

На снимката – Влекачите с БТР-и от 15 март 2015 г.

Снимка Флагман

Добавете коментар


Защитен код
Обнови